Μαζί με την καμινάδα, η καμινάδα είναι ο κύριος υπεύθυνος από τον οποίο εξαρτάται το ρεύμα και η σωστή διάθεση των καπνών.

Η καμινάδα Gemi με μοτέρ αναρρόφησης είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή καμινάδα. Είναι ένα έργο τέχνης για να διακοσμήσετε την καμινάδα σας, ικανό να βελτιώσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του σπιτιού σας.

Η καμινάδα αναρρόφησης Gemi, που διατίθεται σε διάφορα μοντέλα, σε πηλό ή τερακότα και χρώματα, είναι μια αξιόπιστη, ποιοτική λύση, με ελκυστικό σχεδιασμό, λειτουργική και ανθεκτική στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν 3 προϊόντα.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλοΕξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλο
  -0,00 €
  Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών...
  486,85 €Τιμή
  Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλοΕξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλο
   -0,00 €
   Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών...
   486,85 €Τιμή
   Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλοΕξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλο
    -0,00 €
    Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών...
    486,85 €Τιμή
    Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλοΕξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών βασικό μοντέλο
     -0,00 €
     Εξαεριστήρες Απορροφητήρας Τζακιού με Ρυθμιστή Στροφών...
     486,85 €Τιμή

     Questions and Answers

     Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των διαφόρων μοντέλων απαγωγέων καπνού;

     Το βασικό μοντέλο έχει ικανότητα αναρρόφησης 2500 m³/h, 3 χρόνια εγγύηση και αντέχει έως και 300 μοίρες. Το επαγγελματικό μοντέλο μπορεί να αντέξει έως και 700 μοίρες (άρα και σε περίπτωση πυρκαγιάς καμινάδας) και συνιστάται αν έχετε καμινάδα μικρότερη από 3 μέτρα. Έχει επίσης 6 χρόνια εγγύηση και απορροφά 3800 m³/h. Το μοντέλο από χάλυβα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα Aisi 304, ένα υλικό που εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και την αλμύρα και επομένως με την πάροδο του χρόνου. Έχει ισχύ αναρρόφησης 3800m³/h και αντίσταση έως 700°, εγγυημένη για 8 χρόνια. Η κορυφή της σειράς που προσφέρει η Gemi είναι το επαγγελματικό χάλκινο μοντέλο, ανθεκτικό έως 700°, με 10 χρόνια εγγύηση και ικανό να απορροφά 3800 m³/h. Ο ανεμιστήρας από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκεται στη διάβρωση και την αλμύρα. Είναι πλήρως βαμμένο εξωτερικά (συμπεριλαμβανομένης της βάσης) και επομένως είναι κατάλληλο για όσους αναζητούν ένα πιο ευχάριστο αισθητικά προϊόν.

     Ο ανεμιστήρας εξαγωγής καμινάδας εξάγει επίσης θερμότητα;

     Ο ηλεκτρικός μας απαγωγέας καπνού διαθέτει ρυθμιστή 6 ταχυτήτων, επομένως χρειάζεται μόνο να τον ρυθμίσετε σε ταχύτητες 1-2 για να βοηθήσετε στην εξαγωγή καπνού φυσικά, αλλά όχι θερμότητας. Βασικά, στις δύο πρώτες ταχύτητες, δεν αλλάζουμε με κανέναν τρόπο την κανονική λειτουργία ενός τζακιού, το οποίο κανονικά θα διασκόρπιζε πολύ μικρή ποσότητα θερμότητας στον καπνό που ανεβαίνει στον σωλήνα καυσαερίων. Ο ανεμιστήρας καμινάδας Gemi απορροφά τον καπνό που διαφορετικά θα έμπαινε στο σπίτι και επομένως, σίγουρα, δεν θα παρήγαγε καμία πηγή θερμότητας για το εσωτερικό περιβάλλον. Είναι σαφές ότι εάν ο ανεμιστήρας της καμινάδας δεν λειτουργεί στην έκτη ταχύτητα (συνήθως σε αυτή την ταχύτητα χρησιμοποιείται για την αλλαγή του αέρα στα δωμάτια, για την ανάφλεξη πυρκαγιών ή για την αναρρόφηση της στάχτης), με τα 2500 m³/h (βασική) - 3800m³/h(pro) θα είναι τόσο ισχυρό που θα απορροφά και τη θερμότητα, γιατί θα αυξήσει την ταχύτητα καύσης του ξύλου και κατά συνέπεια θα μειώσει εν μέρει τη θερμότητα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο απαγωγέας καπνού Gemi μπορεί να ελέγξει την απώλεια θερμότητας, επομένως συνιστάται η χρήση καμινάδας για την πρόληψη της απώλειας θερμότητας. Αυτό φαίνεται στα εκατομμύρια των ικανοποιημένων πελατών σε όλο τον κόσμο από το 1983, όταν δημιουργήθηκε ο πρώτος ανεμιστήρας καμινάδας Gemi.

     Χρησιμοποιείται ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας τζακιού για μείωση του καπνού;

     Η λειτουργία του απαγωγέα καπνού είναι να ρυθμίζει το βύθισμα της καμινάδας, ώστε να λύνει το πρόβλημα του καπνού στην καμινάδα, τον φούρνο, τη σόμπα, το μπάρμπεκιου και να αναπαράγει το φυσικό βύθισμα της καμινάδας.

     Πώς να συναρμολογήσετε τον απαγωγέα καπνού Gemi;

     Η συναρμολόγηση του απαγωγέα καπνού καμινάδας γίνεται μόνος σου. Παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στα φύλλα του προϊόντος για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα της καμινάδας. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εγκατάσταση του ανεμιστήρα του απορροφητήρα, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου ή ενός τοιχοποιού. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την εγκατάσταση του προϊόντος (π.χ. σύνδεση καλωδίων, ρυθμιστής ταχύτητας κ.λπ.) οι ειδικοί τεχνικοί μας θα είναι στη διάθεσή σας μέσω email, συνομιλίας ή τηλεφώνου.

     Με τετράγωνη καμινάδα και εσωτερικό σωλήνα, τι μοντέλο να αγοράσω;

     Εάν έχετε τετράγωνη καμινάδα με σωλήνα ίδιου ύψους με την τοιχοποιία, πρέπει πρώτα να κλείσετε το κενό μεταξύ του σωλήνα και της τοιχοποιίας και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα της καπνοδόχου απευθείας πάνω στην τοιχοποιία. Ομοίως, εάν ο σωλήνας έχει ύψος μόνο μερικά εκατοστά (ή ίντσες), ο σωλήνας πρέπει να φτάσει στο ίδιο ύψος με την τοιχοποιία. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αγοράσετε το μοντέλο ανεμιστήρα καμινάδας με τετράγωνη βάση, ρυθμιζόμενο και για ορθογώνια καμινάδα.

     Μπορώ να εγκαταστήσω τον απαγωγέα καπνού απευθείας μέσα στην καμινάδα;

     Είναι δυνατό, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του ανεμιστήρα της καμινάδας. Η εγκατάσταση της απαγωγής καπνού μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: αφαιρώντας το καπάκι της καμινάδας και στη συνέχεια τοποθετώντας τον ανεμιστήρα της καμινάδας ή εισάγοντας μέσα στην καμινάδα τον απαγωγέα καπνού της καμινάδας, παραγγέλνοντας σε αυτή την περίπτωση τον απαγωγέα καπνού χωρίς καπάκι.

     Είναι δυνατόν να περάσει το καλώδιο μέσα στην καμινάδα;

     Ναι είναι δυνατόν. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε την ηλεκτρική σύνδεση: με το καλώδιο 3 x 1,5 (να περνά έξω από την καμινάδα μέχρι τον ρυθμιστή ταχύτητας) για να επεκτείνετε τον πρώτο μετρητή που είναι συνδεδεμένος στον ανεμιστήρα της καμινάδας. Ή μπορείτε να κάνετε μια εσωτερική σύνδεση με την καμινάδα με το ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες καλώδιο μας, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά επιλέγοντας την επιθυμητή ποσότητα στο αναπτυσσόμενο μενού ανάλογα με το πόσα μέτρα χρειάζεστε.

     Πόσο καιρό μπορώ να αφήσω αναμμένο τον απαγωγέα καπνού της καμινάδας;

     Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Ο απαγωγέας καπνού της καμινάδας μπορεί να λειτουργήσει όλη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

     Σε ποια απόσταση από τη φλόγα πρέπει να τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας της καμινάδας;

     Ο επαγγελματικός ανεμιστήρας για τζάκια μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ύψος, ακόμα και σε καπναγωγούς 1 μέτρου. Από την άλλη, το βασικό μοντέλο του ανεμιστήρα καμινάδας προτείνεται για καμινάδες ύψους άνω των 3 m.

     Εάν κοπεί το ρεύμα και σβήσει ο ανεμιστήρας της καμινάδας, κλείνει την έξοδο καπνού;

     Όχι, ο ανεμιστήρας της καμινάδας δεν βουλώνει την έξοδο καπνού εάν είναι απενεργοποιημένος. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα της καμινάδας μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν σηκώνετε την πόρτα της σόμπας ή σε περίπτωση ισχυρού ανέμου.

     Αν βρέξει, θα εισχωρήσει νερό στον ανεμιστήρα της καμινάδας;

     Όχι, η βάση του απαγωγέα καπνού της καμινάδας έχει ανυψωθεί για να αποτρέψει τη διείσδυση νερού σε περίπτωση βροχής.

     Ο ανεμιστήρας της καμινάδας λύνει το πρόβλημα και σε περίπτωση ισχυρού ανέμου;

     Σίγουρα ο ανεμιστήρας της καμινάδας μας είναι κατάλληλος σε περίπτωση ισχυρού ανέμου γιατί λύνει το πρόβλημα του καπνού.

     Είναι θορυβώδης ο απαγωγέας καπνού της καμινάδας;

     Όχι. Ο ανεμιστήρας της καμινάδας είναι αθόρυβος σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Φυσικά, αν το ρυθμίσετε στην έκτη ταχύτητα, ο ανεμιστήρας κάνει περισσότερες από 1300 στροφές το λεπτό, οπότε θα ακούσετε ένα ελαφρύ βουητό. Αλλά για να λυθεί το πρόβλημα του καπνού, ο ανεμιστήρας πρέπει να χρησιμοποιείται σε χαμηλές ταχύτητες, από την πρώτη ταχύτητα μέχρι την τρίτη ταχύτητα. Σε αυτές τις ταχύτητες η ηχητική πίεση δεν ξεπερνά τα 38 Db, δηλαδή μηδενικό θόρυβο.

     Πόσο ζυγίζει ο ανεμιστήρας της καμινάδας;

     Το βάρος του ανεμιστήρα, εξαιρουμένου του ρυθμιστή ταχύτητας, είναι περίπου 20 κιλά.

     Πού πρέπει να εγκατασταθεί ο ρυθμιστής ανεμιστήρα καμινάδας;

     Ο ρυθμιστής του ανεμιστήρα καμινάδας για τζάκια πρέπει να συνδέεται με ρεύμα 220 V και να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε χώρο, το σημαντικό είναι να μην τοποθετείται κοντά σε πηγές θερμότητας. Μάλιστα μέσα στον ρυθμιστή του ανεμιστήρα της καμινάδας υπάρχει μετασχηματιστής που λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

     Πρόσφατα αγόρασα τον ανεμιστήρα της καμινάδας, όταν τον ανάβω με την πρώτη ταχύτητα δεν...

     Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο καπναγωγός λειτουργεί κανονικά. Ο ανεμιστήρας της καμινάδας έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την κανονική λειτουργία των εσωτερικών ρουλεμάν. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει αρχικά να λειτουργεί σε υψηλότερες ταχύτητες και μετά από λίγα λεπτά μπορεί να αλλάξει σε χαμηλότερες ταχύτητες. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας θα πρέπει να ακολουθείται μόνο για τον πρώτο μήνα, μετά τον οποίο θα λειτουργεί και σε χαμηλότερες ταχύτητες.