Πώς να αποφύγετε την εισβολή αγριόχοιρων και χοιρινών στον κήπο: πώς να φτιάξετε έναν ηλεκτρικό φράχτη

Πώς να κρατήσετε τα αγριογούρουνα και άλλα άγρια ​​ζώα μακριά από τη γη τους;
Αγροτικοί επιχειρηματίες ή μικροί ιδιώτες αγρότες αφοσιωμένοι στην καλλιέργεια γης έχουν βιώσει, τουλάχιστον μία φορά, την εμπειρία της εισβολής της άγριας ζωής που απειλεί τις καλλιέργειές τους (όπως, για παράδειγμα, την εισβολή αγριόχοιρων, χοιροειδών, ζαρκαδιών).

Μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες μεθόδους για να κρατήσετε τα ζώα μακριά από τη γη είναι ο ηλεκτρικός φράχτης. Εκτός από την αντιμετώπιση της εισβολής άγριων ζώων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία και την οριοθέτηση των ζώων εκτροφής εντός μιας περιοχής.

Ο ηλεκτρικός φράκτης λειτουργεί χάρη στους παλμούς ρεύματος που παράγονται από έναν ενεργοποιητή. Δύο ξεχωριστές συνδέσεις αναχωρούν από το τροφοδοτικό: μία προς τον φράκτη που δημιουργείται από το καλώδιο αγωγού και μία άλλη προς το έδαφος.

Πώς να φτιάξετε έναν ηλεκτρικό φράκτη;
Συνιστάται η γείωση του ηλεκτρικού φράχτη με 3 γαλβανισμένους πόλους, σε απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους.

Όταν ένα ζώο αγγίξει τον ηλεκτρισμένο φράκτη θα υποστεί ηλεκτροπληξία που διαρκεί για χιλιοστά του δευτερολέπτου. Με αυτόν τον τρόπο, το ζώο θα απομακρυνθεί.

Πώς να κρατήσετε μακριά τα αγριογούρουνα: τι χρειάζεστε για να φτιάξετε έναν ηλεκτρικό φράχτη;
Για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού φράχτη είναι απαραίτητο να υπάρχουν ορισμένα βασικά εξαρτήματα, όπως ο ενεργοποιητής, το καλώδιο αγωγού, οι μονωτές, ο στύλος γείωσης και άλλα υλικά.

Η Gemi Elettronica είναι η ιταλική εταιρεία που παράγει όλα τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού φράχτη.

Ο ενεργοποιητής είναι η συσκευή που παράγει ηλεκτρικούς παλμούς στον φράκτη. Η επιλογή του σωστού ενεργοποιητή είναι απαραίτητη για να υπάρχει το σωστό ρεύμα στο φράχτη.

Η πρώτη διάκριση γίνεται ανάλογα με τον τύπο τροφοδοσίας, που μπορεί να είναι:

Μπαταρία 12 V (η οποία μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ηλιακό πάνελ που επαναφορτίζει την μπαταρία).
Ρεύμα 220 V.
Τα διάφορα energizer της Gemi Elettronica μπορούν να καλύψουν από 5 km έως 8 km πραγματικής περιμέτρου. Με παλμούς που παράγονται από 10000 V έως 15000 V ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο.

Πώς να διώξετε τα αγριογούρουνα: η επιλογή του κοινού νήματος
Η επιλογή του κοινού νήματος εξαρτάται από το μήκος του περιβλήματος και τα ζώα για τα οποία κατασκευάζεται το περίβλημα. Στην πραγματικότητα, κάθε καλώδιο έχει τη δική του αντίσταση και τη δική του ικανότητα διασποράς, που υποδεικνύεται σε ohm / m. Όσο πιο κοντά είναι η τιμή ohm / mt στο μηδέν, τόσο μικρότερη θα είναι η διαρροή ρεύματος, επομένως ο φράκτης θα λειτουργεί καλύτερα.

Το καλώδιο του αγωγού πρέπει να περάσει μέσα στους μονωτές, που είναι εργαλεία που στερεώνουν και απομακρύνουν τα ηλεκτρικά καλώδια από τους πόλους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ηλεκτρικού φράχτη.Οι μονωτήρες διακρίνονται ανάλογα με τον τύπο στύλου στον οποίο πρόκειται να εφαρμοστούν. Οι στύλοι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι από ξύλο ή σίδηρο. Υπάρχουν λοιπόν βιδωτά μονωτικά για ξύλινους στύλους και μονωτήρες για σιδερένιες ράβδους.

Η Gemi Elettronica είναι σε θέση να παρέχει προϊόντα με το σήμα CE, ιταλικής κατασκευής, εγγύηση μέγιστης ασφάλειας, τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα.

Όλα τα προϊόντα μπορείτε να τα αγοράσετε κάνοντας κλικ εδώ.