Γιατί να τοποθετήσετε μια καμινάδα αντί να την φτιάξετε;

Στα περισσότερα σπίτια, οι στέγες που ονομάζονται καμινάδες χτίζονται συχνά στους ακροδέκτες των καπναγωγών.

Αυτές οι καμινάδες κατασκευάζονται με στόχο την εκπλήρωση διαφορετικών λειτουργιών και είναι σε θέση να λύσουν διάφορα κρίσιμα ζητήματα.

Ανάμεσα στα κοινά προβλήματα των καπναγωγών, τα οποία ελπίζεται ότι θα μπορέσει να λυθεί με την κατασκευή καμινάδας, είναι σίγουρα η διείσδυση νερού σε περίπτωση βροχής και ισχυρού ανέμου ή η είσοδος πουλιών από την οροφή στην ίδια την καπνοδόχο. . ή για μια καθαρά αισθητική ερώτηση.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες κλασικές καμινάδες είναι σίγουρα αυτές από τούβλο ή χάλυβα. Ωστόσο, παρά την κατασκευή αυτών των καμινάδων, που μερικές φορές είναι πολύ ακριβές, η πραγματική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων δεν είναι εγγυημένη. Οι κλασικές καμινάδες, μάλιστα, δεν επηρεάζουν το πρόβλημα του καπνού και του κακού ρεύματος της καμινάδας.

Στην πραγματικότητα, αν ένα τζάκι καπνίζει επειδή έχει πολύ αέρα έξω ή επειδή η γρίπη έχει στροφές ή για πολλούς άλλους λόγους, ένας κλασικός ανεμιστήρας καμινάδας δεν λύνει καθόλου αυτό το πρόβλημα.

Η λύση που πρέπει να υιοθετηθεί για να λυθεί το πρόβλημα του καπνού της καμινάδας είναι η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού απαγωγέα καπνού στην οροφή στην έξοδο της γρίπης, που ονομάζεται και αναρροφητική καμινάδα.

Η Gemi Elettronica προτείνει διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών απαγωγέων καπνού. με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως ισχύ αναρρόφησης, αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, χρόνια εγγύησης και το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους.

Η Gemi Elettronica στοχεύει να ανταποκριθεί θετικά σε κάθε ανάγκη και είναι σε θέση να προσφέρει μια διπλή λύση: έναν ηλεκτρικό απαγωγέα καπνού μέσα σε μια καμινάδα.

Ο ανεμιστήρας καμινάδας που προτείνει η Gemi Elettronica είναι διαφορετικός από τους κλασικούς ανεμιστήρες καμινάδας από τοιχοποιία ή χάλυβα επειδή είναι μια πυρίμαχη πήλινη καμινάδα.
Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για καπνοδόχους καθώς είναι ανθεκτικό όχι μόνο στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες αλλά και στη θερμότητα.

Ένα διπλό πλεονέκτημα προκύπτει λοιπόν από αυτή τη λύση: την αισθητική, χάρη στη χρήση ενός σύγχρονου ανεμιστήρα καμινάδας, και τη λειτουργική με την επίλυση του προβλήματος του καπνού χάρη στον ηλεκτρικό απαγωγέα καπνού.

Ο ηλεκτρικός απαγωγέας καπνού διαθέτει επίσης πλέγμα προστασίας πτηνών από ηλεκτροσυγκολλημένο χάλυβα και χάρη στη δομή του αποτρέπει την είσοδο διεισδύσεων νερού.

Ο πήλινος ανεμιστήρας καμινάδας Gemi Elettronica δεν απαιτεί κόλλα για τη συναρμολόγηση και κυρίως χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα ανοίγματος από πάνω που σας επιτρέπει να αφαιρείτε και να αποσυναρμολογείτε εύκολα τη δομή με τη δυνατότητα, επομένως, να επέμβετε για οποιαδήποτε επέμβαση συντήρησης.

Η Gemi Elettronica είναι λοιπόν σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη, αισθητική και συγκεκριμένη επίλυση, σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα τζάκι.